Over ons

In 1990 kochten we een oude Pastorie in ” Oosterland ” een klein dorpje op het voormalige eiland ” Wieringen “, in het noordwesten van Nederland.

huisframe-bl              Dscf2175

Deze Pastorie is bekend op ” Wieringen ” Van 1918-1923 woonde de Duitse ex-kroonprins Friederic Wilhelm von Hohenzollern in de Pastorie. Hij was verbannen in die periode op Wieringen.

Nu wonen wij met onze Tibetaanse Terriërs, en sinds een aantal jaren ook Bouviers des Flandres in deze oude Pastorie, vlakbij de Waddenzee en het vissersdorp Den Oever.

We houden ervan om onze Tibetanen en Bouviers te laten zien op nationale en internationale shows waar we onze vrienden ontmoeten. We vinden het een genot om onze Tibetanen en Bouviers te zien rennen en spelen in hun grote tuin. We doen trainingen met onze honden bij Kynospirit in Sebaldeburen.

Het is ons doel om gezonde Tibetaanse Terriers te fokken uit de originele “LAMLEH” lijn uit Tibet. Wij werken veel samen met fokkers uit de hele wereld die de “Lamleh “Lijn in stand willen houden.

Onze Tibetanen zijn door DNA onderzoeken vrij van NCL, PLL, PRA-3, PRA-4. Onderzocht op HD, Patella Luxatie,en we doen een Baer test bij  Parti-colors waarmee we fokken.

 

sjo-who-groep-tuin

 

Wij hebben 3 bouviers geimporteerd uit Canada

Quiche Never Say Never „Naja”

Quiches Quarterback Finn „Finn“

Quiches Susie Q  “SusieQ “

Wij hebben van Naja haar 3e nest Holly Of Sjo-Who-Sji-Bib behouden.

Uit de nesten bouviers die wij gefokt hebben zijn er pups gegaan naar Duitsland, Belgie. Latvia, Zweden, Noorwegen, Canada, Finland en Brazilie.

De bouviers waarmee we fokken zijn getest op HD, Ellebogen, ECVO( ICAA) en officieel Hart gescreend.

Voor informatie over deze 2 rassen en/of we pups hebben kunt u ons altijd even bellen of een email sturen.

Ika Stegmeijer

0031-630101917